Muz kabuklarını atmak büyük bir israftır! – Sayfa 2 – Bilgipaylasimlari
9 Mar 2025, Paz

Her ne kadar tuhaf görünse de kabuklar doğrudan mutfakta da kullanılabiliyor. Tıpkı atık olduklarından emin olarak, iki kez düşünmeden attığımız diğer birçok ürün gibi , gerçekte başka durumlarda ve durumlarda yardımcı olabilir.

Muz , besin açısından zengin olması nedeniyle çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin en çok sevdiği meyvelerden biridir . Bunlardan çokça tüketerek her zaman istediğiniz gibi kullanabileceğiniz bol miktarda muz kabuğuna sahip olursunuz.

Bu yüzden bunları bir kenara koymayı ve çöpe atmaktan kaçınmayı öğrenmemiz , ardından her damak zevkine uygun süper lezzetli, sağlıklı, alternatif yemekler pişirmemiz gerekiyor.

Muz kabuklarını tekrar kullanmak mümkün, işte yolları
Muz kabukları da meyvenin kendisi gibi faydalıdır , bu yüzden herkes onları yemelidir. Evdeki veya bahçedeki bitkilerde kullanılmak üzere organik gübre hazırlamak için kullanılabilirler . Veya cilt lekeleri ve kırışıklıklarla mücadelede bu durumda bir mucizedir çünkü birçok vitamin, potasyum, magnezyum ve demir içerir.

Ayrıca mutfakta da kullanılabilirler . Pek çok kişi, pek çok kişinin gerçekten iyi olduğunu söylediği bir ürün yaratmak için bunları öğüterek un haline getiriyor . Un haline getirildikten sonra unlu mamullerin yapımında da kullanılabilirler . Sonuç, görünüşe göre tatmin edici.

 

Lif ve potasyum açısından zengin un, tatlıların hazırlanmasında nasıl yapılır?
Muz kabukları lif ve potasyum içerir, bu nedenle sağlıklıdır ve özellikle çocuklara yönelik tatlıların hazırlanmasına uygundur. Sadece muz kabuğu unu kullanmak şart değil , iki farklı unu bir araya koyabilirsiniz, örneğin normal unun %25’ine bunun %75’i eklenmelidir.

Denemek isteyen herkes, muz kabuklarını hem tatlı hem de tuzlu olarak kullanmayı deneyebilir . Kabuklardan elde edilen unun raf ömrü 3 ay olup bu süre boyunca binlerce farklı şekilde kullanılabilir. Tabii ki, sadece tatlıları değil, aynı zamanda tuzlu hazırlıkları da ilgilendiren birçok başka tarif var.

Köri kabukları, birkaç dakikada nasıl hazırlanır?
Örneğin 4 muz kabuğu, bir soğan, bir bardak bira, iki çay kaşığı köri, bir tutam tuz, bir tutam pul biber ve bir dolu kaşık yağı bir araya getirerek körili muz kabukları hazırlayabilirsiniz . Öncelikle yağı tavaya dökün, soğanla birlikte kızartın, ardından ince doğranmış muz kabuklarını ekleyip 5 dakika kadar kavurun.

Gerekli süre geçtikten sonra köriyi, kırmızı biberi ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Pişirmenin yarısında birayı tavaya dökün ve tamamen buharlaşmasını sağlamak için ısıyı artırın. Daha sonra ısıyı düşürün ve sebze suyunu veya sadece suyu dökün. Pişirmenin bir saat daha devam etmesi gerekecek.

Kızartılmış muz kabukları, orijinal meze, lezzetli olmaktan öte
Alternatif olarak, lezzetli kızarmış marine edilmiş muz kabukları da yapabilirsiniz: özel bir meze . 4 kişiye bol miktarda yemek pişirmek için iki muz kabuğu yeterlidir. Şu şekilde ilerleyin: Bunları uzunlamasına ve ardından şeritler halinde kesin, ardından elma sirkesi, kırmızı biber, soya sosu, sarımsak, esmer şeker, tarçın ve kimyonla en az 20 dakika marine edin .

Belirtilen süre geçtikten sonra kızgın yağda kızartılır ve altın rengi olunca yağdan çıkarılır . Lezzetlidirler, özellikle öğle veya akşam yemeğine misafirleriniz olduğunda meze olarak tavsiye edilirler . Muz kabuğuyla yapılan o kadar çok tarif var ki denememek yazık olur.

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız