Karanfili haşlayıp suyunu için ve faydalarını görün
Karanfil nedir?
Karanfil, Endonezya’ya özgü yaprak dökmeyen bir ağaç olan karanfil ağacının kurutulmuş çiçek tomurcuğudur. Bütün şekli tıbbi özelliklerini daha iyi korusa da, bütün olarak veya öğütülmüş olarak kullanılır.
Tıbbi Özellikleri
Karanfil, güçlü antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip organik bir bileşik olan beta-karoten ve öjenol açısından zengindir. Bakterilere, virüslere ve mantarlara karşı etkilidir ve hatta ilaca dirençli enfeksiyonlarla mücadeleye yardımcı olabilir. Aynı zamanda sindirim ve kan dolaşımı için de faydalıdır ve hatta doğal bir afrodizyak görevi görebilir.
Karanfil Çayı Tarifi
Malzemeler:
- 10 karanfil
- 1 bardak su
Talimatlar :
- Suyu kaynatın.
- Karanfilleri ekleyin ve 2 dakika kaynatın.
- Birkaç dakika demlenmeye bırakın.
- Filtreleyin ve keyfini çıkarın.
Önlemler
Karanfil güçlüdür ancak herkese tavsiye edilmez. Kan sulandırıcı ilaç kullanan veya belirli tıbbi rahatsızlıkları olan kişiler, kullanmadan önce bir doktora danışmalıdır. Özellikle karanfil yağı dikkatli kullanılmalıdır.
Sonuç
Karanfil hem yemek pişirmede hem de doğal tıpta çok yönlü bir baharattır. Çayı özellikle soğuk kış aylarında rahatlatıcı olduğu kadar sağlığa da faydalıdır.