Kepçeyi neden asla tencerede bırakmamalısınız

Mutfakta her birinin en sevdiğimiz yiyecekleri hazırlamamızı kolaylaştıracak bir amacı olan sayısız yemek vardır.

Mutfakta çanak çömlek

Mutfak eşyaları , yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasında, pişirilmesinde, tabaklara konulmasında ve sofraya sunulmasında doğrudan kullanılan alet takımı olarak tanımlanmaktadır .

Pişirme, tencereye kepçe

Mutfağınızı donatabileceğiniz çok çeşitli mutfak eşyaları bulunmaktadır. En uygun olanı seçmek, mevcut bütçenin yanı sıra bu araçların her birinin kalitesi gibi çeşitli faktörlere bağlıdır .

Hemen hemen her gurme yemeği hazırlamak için gerekli olan kaliteli bıçak setini mutlaka eklemeniz gerekecektir. Ancak aynı zamanda spatula, kepçe, maşa ve kaşık gibi tabaklar, mutfak çatalları ve gıdanın hazırlanması sırasında işlenmesine yardımcı olacak çeşitli kepçeler de vardır.

Bu nedenle sofra takımınıza bakım yapmak , kullanım ömrünü iyileştirmek ve uzatmak kadar önemlidir .

Yemek pişirme, tencereler yanıyor

Ayrıca gıda artıklarının tabak ve kepçelerde kurumasını önlemek patojenlerin varlığını azaltmak açısından önemlidir. Temel adımlar  ılık sabunlu suyla yıkamak ve bol su ile durulamaktır.

Anahtarlardan biri,  su sıcaklığı önerilen sıcaklıktan düşük olsa bile, yiyecekler tabakta kurumadan temizlik yapmak ve bakteriler için üreme alanı oluşturmaktır.

Kepçeyi tencerede bırakmamak için bir neden daha.

Kepçeyle tencereye koy, çünkü öyle bırakmamalısın

Mutfakta kepçe, ister müstahzarları karıştırmak ister tabakları baharatlarla kaplamak olsun, kesinlikle vazgeçilmez araçlardan biridir . Her durumda, pişirmenin sonunda birçok kişi onu tavada veya pişirme kabında saklar.

Hiç kimse bu hareketin gerçekten zararlı olabileceğini düşünmüyor ! Gibi? Aşağıda bir açıklama verilmiştir.

Bu sıklıkla yaşanan bir olaydır. Yemek yiyoruz ve günün sonunda kendimize biraz dinlenmeye zaman ayırıyoruz .

Çoğu zaman tükettiklerimizden arta kalanları saklamayı ihmal ederiz, ancak bulaşık makinesini doldurmaya hazır olduğumuzda kepçenin hala tencerenin içinde olduğunu görürüz ve çoğumuz onu olduğu gibi buzdolabına koyarız. Kepçeyi çıkarma ve tencereyi yeterince kapatma endişesi olmadan.

Kesinlikle birden fazla kişiye tanıdık gelecek bir senaryo. Peki bunların hepsi yanlış.

Kadın kepçeyle yemek servisi yapıyor

Öncelikle tavayı kepçeyle birlikte buzdolabına koyarsanız yiyecekler küflenebilir. Aslında yiyecekleri üzerini düzgün şekilde kapatmadan buzdolabına koymak kötü bir fikirdir.

Bu, gıda koruma sürecini tehlikeye atar ve bunun sonucunda küf oluşma riski ortaya çıkar.

Ancak öğle yemeği bitmemişse ve yemeğin hala servis edilmesi gerekiyorsa kepçeyi tencerenin içinde bırakmak yemeğin artık soğuması anlamına gelecektir.

Bakterilerin gelişmesini ve çoğalmasını azaltmak için yiyeceğin maksimum 2 saat içinde soğutulması gerektiğinden, pişirildikten sonra yapılmaması gereken yeniden ısıtmak gerekecektir.

Tencerenin üzerini kepçeyle kapatmak, buzdolabında dolaşan havanın birçok partikül taşıması nedeniyle bakterilere davetiye çıkarmaktadır.

Yiyecekler korunmasız bir şekilde yerleştirilirse çapraz bulaşmanın kurbanı olabilir . Yiyecek artıklarını iyice soğuduktan sonra buzdolabında hava geçirmez kaplarda saklamak en iyisidir.