Kirli ve kötü kokan lavaboyu tertemiz yapmak işte bu kadar kolay !

Bulaşıkları ve sebzelerimizi yıkamak için kullanılan lavabo, her gün her türlü maddeyle uğraşmanın getirdiği strese maruz kalıyor ve her şey onun borularından geçiyor.

Kirli ve kötü kokulu lavabo, nedenleri nelerdir?

Evlerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri mutfak ve banyo lavabo gider sifonlarından yayılan kötü kokudur.

Kirli ve kötü kokulu lavabo

Sorunun bir tıkanıklıktan, çok kirli bir sifondan ya da hasarlı bir sifondan kaynaklanabileceğini düşünmeden önce lavabo ve drenaj borusundan neler geçtiğini düşünmemiz gerekiyor .

Kirli bulaşık yığını

Bu, “geçen” şeyin bir kısmının duvarlara yapıştığını, bazen de hoş olmayan kokulu “geri akış etkisi” yarattığını anlamamıza yardımcı olacaktır.

Bunun tekrar olmasını önlemek için tüm drenaj sistemini sık sık değiştirmek gerekli değildir, ancak kirli ve kötü kokulu lavaboyu olduğu gibi tedavi etmek,  temizliğimizde özel bir bekçi köpeği olmak gerekir.

Mutfaktaki lavabolar genellikle paslanmaz çelikten yapılır. Çok dayanıklı bir malzemedir ancak aynı zamanda işlenmesi de çok özeldir, kolayca opaklaşır ve parlaklığını matlaştıran çirkin kahverengi lekeler oluşturur.

Sadece bu da değil, bulaşık yıkamak için kullanılan türden bir çelik yünü ped yeterlidir ve çirkin çizgiler oluşur; bu nedenle asla aşırı derecede sert veya metal nesneler kullanmayın.

Yumuşak sünger ve krem ​​deterjanları tercih etmek daha iyidir , daha sonra bikarbonat gibi yeşil deterjanlara dönersek drenaj borularını temizleme avantajına sahip oluruz. Ayrıca paslanmaz çeliğin korozyonunu önlemek için klor gibi halojen bileşikleri kesinlikle kullanılmamalıdır.

Kötü koku yayan lavabo: çareleri nelerdir?

Az zaman ve doğal malzeme gerektiren tüm tedaviler, sorunla karşı karşıya kalanlar tarafından büyük bir heyecanla karşılanıyor. Bunun nedeni, sorunsuz bir şekilde tekrarlanabilmeleri ve kolay bir günlük rutin haline gelebilmeleridir.

Lavaboda kabartma tozu

Kirli ve kötü kokulu lavabonun temizliğinde olduğu gibi. Sorunu ortadan kaldırmamızı sağlayacak tedavi, hepimizin mutfağında bulunan ve eninde sonunda kullanacağımız bir ürüne dayanır: Sodyum bikarbonat.

Beyazlatma ve bu durumda “yağ giderme” özellikleri yaygın olarak kabul edilmektedir, çünkü bu durumda lavabonun içinden geçen yağlı maddeler onu donuklaştırır ve sonunda duvarlara yapışır.

Neye ihtiyaç duyulduğunu ve lavabonun nasıl tedavi edileceğini görelim:

  • Bulaşık deterjanı
  • Şelale
  • Bulaşık süngeri
  • Bikarbonat
  • Nemli bez

Lavabo temizleme işleminin ilk adımı olarak yumuşak sünger ve bulaşık deterjanı kullanarak lavabonuzu fırçalıyorsunuz.

Mutfak lavabosunun temizlenmesi

Daha sonra durulanmalı ve hemen üzerine bikarbonat soda serpilmelidir , bir veya iki yemek kaşığı yeterli olacaktır. Sadece 5 dakika bekleyin ve ardından çelik lavabonun tüm yüzeyini nemli bir bezle silin.

İşiniz bittiğinde akan suyla durulayabilir ve son olarak kurutabilirsiniz; bu işlem lavabonun yeniden yeni gibi görünmesini sağlayacak ve kötü kokuları ortadan kaldıracaktır!