Kuru Öksürük Nedenleri? En Hızlı Öksürük Kesici

Kuru öksürük uzun süre devam ederse boğazda tahriş ve akciğerlerde ağrıya neden olabiliri. Kuru öksürük atakları bazı insanlarda baş ağrısı, baş dönmesi ya da bayılma ile sonuçlanmaktadir. Hatta çok şiddetli öksürükler kasları olabileceği için bazı insanlarda idrar kaçırma Göğüs kafesinde ağrılı fıtık olma ihtimali de bulunmaktadır. Kuru öksürüğün yanı sıra aşağıda sıralanan belirtiler bulunuyorsa doktora görünmekte fayda vardır.
 
Nefes darlığı
Bacak şişmesi
Uzun süren yüksek ateş
Gece terlemesi
Kanlı balgam
Öksürülmediği zaman göğüs ağrısı
Halsizlik
Hırıltı
Iştah kaybı
Öksürüğe Ne İyi Gelir?
Öncelikle öksürüğün neden olduğu konu tam olarak öğrenilmelidir. Öksürükten kurtulmak için sebep olan hastalığı öğrenmek ve tedavi etmek gerekmektedir
Solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle öksürük oluştuğu düşünülürse öksürüğe iyi gelen durumlar şöyle sıralanabilir;

 

C vitamini alımını artırmak
Düzenli ve dengeli beslenmek
Banyo yapmak
Spor ya da yürüyüş yapmak
Uyumak
Bol sıvı almak
Ayrıca Öksürüğün en yaygın nedenlerinden birisi de sigara kullanmaktır. Sigaradan uzak durmak hem ciddi sağlık sorunlarının önüne geçer hem de kuru öksürük semptomu görmezler. Öksürük şikayeti çekenlerin bilmesi gereken en önemli nokta doktora danışılmadan öksürük şurubu kullanmamaktadır.

 

Kuru Öksürük Ve Balgamdan Kurtaran Doğal Yöntem (Kür Tarifi)
Öksürük ve balgamdan kurtarabilmek için birçok En Hızlı Öksürük Kesici kür tarifi bulunmaktadır.

 

 

Bunların arasında en sık kullanılan ve en iyi sonuçlar alınan kür tarifleri şöyle sıralanabilir;

 

Soğanlı su yöntemi, 1 adet soğanı 4’te öldükten sonra bir bardak kadar su ilave edip kaynatmak gerekmektedir. Kür 5 dakika kaynatıldıktan sonra altı kapatılacak ve biraz ılık olması için beklenecek. Yeterli ılıklığa geldiği zaman süzüp içine bir tatlı bal kaşığı koyup karıştırmak gerekir. Yaklaşık yarım saat sonra bu içecek öksürükten kurtulmayı sağlamaktadır.
Ballı turp yöntemi, 1 adet turpun İçerisi oyulduktan sonra tipi delinmelidir. Sonra ise turpu bir bardağın içerisine yerleştirilerek içerisine bal ilave edilir. Bu şekilde turp bir gün bekletildikten sonra bardağa damlamış olan balın tüketilmesi önerilir.
Sarımsak yöntemi ise bir bardak kadar kaynar suyun içine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edilmesi ile yapılmaktadır. Bu kür 5 dakika demlendikten sonra içilmelidir.
Limonlu karabiber yöntemi, 1 adet çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serptikten sonra limonlu bu şekilde tüketmek gerekmektedir.