Limon ve kekiği karıştırarak harika bir karışım elde edin
Mide ağrısı , mide yanması, sindirim güçlüğü, ağırlık ve şişkinlik hissi gibi belirtiler genellikle mide ve bağırsakları etkileyen sindirim bozukluklarıyla ilişkilidir.
Bu bozukluklar hafif ve ara sıra olanlardan şiddetli, tekrarlayan ve sakatlığa kadar değişebilir. Doğru klinik teşhis için bir doktora veya uzmana danışılması , kendi kendine teşhis ve tedaviden kaçınılması önerilir . Her iki durumda da profesyonel yardım almanız tavsiye edilir.
Nasıl düzeltilir?
Günlük rutinimizde yapılacak küçük ayarlamaların, yüksek stres veya mevsim geçişleri gibi periyodik olarak meydana gelebilecek ağrı ve mide yanmasını hafifletmede uzun bir yol kat edebileceği görülüyor.
Bu zamanlarda, hafif veya ciddi derecede rahatsız edici olabilecek yaygın semptomlar daha belirgin hale gelebilir.
Optimum sağlığı korumak için belirli yiyeceklerden kaçınmak en iyisidir. Bunlardan bazıları , genellikle yüksek miktarda ilave şeker, sağlıksız yağlar ve koruyucu maddeler içeren yüksek oranda işlenmiş ve rafine edilmiş gıdaları içerir.
Ayrıca fast food ve atıştırmalıklar gibi sodyum oranı yüksek gıdaların tüketiminin sınırlandırılması tavsiye edilir.
Kaçınılması gereken diğer yiyecekler arasında kızarmış yiyecekler ve fırınlanmış ürünler gibi doymuş ve trans yağ oranı yüksek olanlar yer alır .
İnsanlar bu tür gıdalardan kaçınarak genel sağlıklarını iyileştirebilir ve kronik hastalık risklerini azaltabilirler.
Kaçınılması gereken yiyecekler
Vücuttaki asit üretimini azaltmak için gazlı içeceklerin, katı ve sıvı yağlardan zengin besinlerin ve turunçgillerin tüketiminin azaltılmasının yanı sıra kafein ve domates tüketiminin sınırlandırılması önerilir.
Verimli sindirimi teşvik etmek için hafif, hafif baharatlı yemeklerin tercih edilmesi tavsiye edilir. Midenizin boşalma hızını engelleyen abartılı ve karmaşık yemeklerden kaçınmak en iyisidir.
Nane şekeri tüketmekten kaçınmanız önerilir çünkü bu bitkinin alt yemek borusu sfinkterinin tonunu azalttığı ve bunun da gastroözofageal reflü hastalığı riskini artırabileceği gösterilmiştir.
Sürekli çiğneme midede asit üretimini uyardığından sakız çiğnemekten kaçınılması tavsiye edilir .
Ek olarak, bu ürünlerdeki sakkaroz midede gaz üretimini fermente edebilir ve yoğunlaştırabilir.
Sağlıklı bir alt özofagus sfinkterini korumak için sigara ve alkolden uzak durmak en iyisidir .

Bu maddelerin asitlik düzeylerini arttırdığı ve sfinkterin sıkılığını koruma yeteneğini azalttığı bilinmektedir.
İyi beslenme bir dizi yönergeyi takip eden bir konudur. Bu kurallar sağlıklı bir beslenmeyi sürdürmek için gereklidir .
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almasını sağlamak için meyveler, sebzeler, tahıllar, proteinler ve süt ürünleri dahil olmak üzere farklı besin gruplarından çeşitli yiyecekler tüketmek önemlidir.
Ayrıca işlenmiş ve şekerli yiyecek ve içecek tüketiminizi sınırlandırmalısınız. Bu kurallara uyarak sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürebilir ve çeşitli sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz.
Mide sorunu yaşayanların gün içinde küçük öğünler tüketmeleri, özellikle akşam öğünlerinde hafifliğe dikkat etmeleri önerilir.
Bu süre zarfında sindirim daha yavaş ve daha zor olur ; bu da ağrı, yanma ve ağırlık hissi gibi rahatsızlıklara yol açabilir.
Mide Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?
İdeal bir uygulama, yemekten sonra yavaş bir yürüyüş yapmak ve gece yatmadan önce en az iki ila üç saat beklemek olacaktır.
Mide rahatsızlığını gidermek söz konusu olduğunda doğal çözümleri keşfetmeye değer. İlaca başvurmadan rahatsızlığı giderebilecek çeşitli seçenekler mevcuttur.
Bu seçenekler arasında, mide rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olabilecek antiinflamatuar ve antispazmodik özelliklere sahip olan zencefil çayı , nane, papatya ve rezene bulunur.
Ayrıca yoğurt gibi probiyotiklerin tüketilmesi sindirime yardımcı olabilir ve şişkinliği azaltabilir. Son olarak, su ile sıvı alımını korumak ve yağ veya baharat oranı yüksek yiyeceklerden kaçınmak da mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Mide ağrısının ara sıra olduğu ve ciddi olmadığı durumlarda son derece yararlı olabilecek doğal çözümler vardır.
Papatya , melisa, kediotu ve diğer doğal bitkilerden hem sakinleştirici hem de canlandırıcı nitelikte çeşitli bitki çayları yapılır .
Kas gerginliğini azaltmak için yavaşça uzanın ve sıcak su şişesini karnınızın üzerine yerleştirin.
Hazımsızlık veya şişkinlik sorunu yaşayan kişiler için doğal bitkisel ilaçlar (bitkisel ilaçlar), bitki çayları veya damlalar şeklinde rahatlama sağlayabilir .
Vücudun sağlığını ve dengesini korumak için sabah uyanınca bir bardak, gece yatmadan önce bir bardak ılık su tüketilmesi tavsiye edilir.
Tadı arttırmak için bir damla bal ve limon suyu ekleyebilirsiniz . Bu ilaç bağırsak düzenliliğini arttırmada ve vücutta genel dengeyi sağlamada çok etkilidir.
Kekik ve limonlu etkili bir bitki çayı
Bir başka çok etkili çözüm ise limon ve kekik infüzyonudur . Kekikleri suda kaynatmanız yeterlidir. İsterseniz tarçın çubukları da ekleyebilirsiniz .

Su kaynayınca birkaç dakika bekledikten sonra ateşi kapatın. Sıvıyı bir süzgeçten geçirin ve içine yarım limon sıkın. Hala sıcakken iç.