Otlarınızı uzun yıllar korumak işte bu kadar basit

Aromatik otlar genellikle birçok tarife daha fazla lezzet vermek için kullanılır ve bu nedenle birçoğu onları evde veya dışarıda doğrudan toprağa yetiştirmeye karar verir. Açıkçası, bunu mümkün olan en iyi şekilde yapmak için, yetiştirmek istediğiniz aromatik bitkinin özelliklerini bilmeniz gerekir. Aslında, bazıları soğuk mevsimde baharın başlangıcına kadar bitkisel dinlenmeye girer. İşte tam da bu yüzden her mevsim kullanabilmeniz için kurutma işlemine başlayabilirsiniz.

Bu sayfada kendi bitkilerinizi nasıl kurutabileceğinizi öğrenebilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun yöntemi seçebilirsiniz.

Aslında, otlarınızı fırında, odun sobasında veya elektrikli kurutucularla kurutmayı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda, dalları alıp bir tele bağlı olarak baş aşağı asmayı da tercih edebilirsinizböylece tamamen doğal bir şekilde kururlar.

Bunu yapmanın en iyi ve en kolay yöntemini bulmak istiyorsanız, aşağıyı okumanız yeterlidir.

Kurutma otları: onları tüm yıl boyunca korumanın en kolay yolunu keşfedin

Başlamadan önce, aromatik bitkilerinizi kurutmak için en uygun zamanın çiçek açmak üzere oldukları zaman olduğu vurgulanmalıdır. Ancak bu elverişli anda bile asla abartmamalı, kriterlerle hareket etmeliyiz.

Aslında, en büyük yaprakları ve daha yükseğe yerleştirilenleri seçmek gerekir. Ayrıca bazı dalları alıp baş aşağı yerleştirmek için de aynısını yapmanız gerekir. İyi bir iş çıkarmak için onları en yüksek kısımdan almalısınız, bu yüzden asla tabandan almayın.

 

Le erbe aromatiche che possono essere lavorate a testa in giù sono il rosmarino, la lavanda, il timo, l’origano e la menta. Inoltre bisogna evitare di unire troppi rametti tra di loro perché in questo modo l’aria potrebbe non circolare nel modo giusto e questo potrebbe portare alla formazione di muffe. Un epilogo del genere chiaramente comprometterebbe tutta l’essicazione.

Bisogna quindi sistemare i rametti dove c’è un buon giro dell’aria e in più devono essere sistemati lontano dai raggi diretti del sole.

Bu işlem sırasında bitkilerin üzerinde toz oluşmasını önlemek önemlidir. Bu yüzden her şeyi iyi bir hava geçişini garanti edebilecek bir kumaşla, örneğin muslin ile örtmeniz gerekir. Bu sürecin 7 ile 10 gün arasında süreceğini unutmayın. Bu günler bitki tarafından içerdiği tüm suyu kaybetmek için kullanılacaktır.

Kullanılacak bir başka basit teknik, raflardaki bitkileri kurutmaktır. Bu, evinizde bir odanın rahatlığında yapılacak bir iştir. Bunu yapmak için, genellikle cibinlik yapmak ve ranza veya tek tepsi yapmak için kullanılan bir ağ almanız gerekir. Bu tepsilerde bitkilerinizi kurutulması için içlerine yerleştirmelisiniz.

Fırındaki her şeyi en düşük sıcaklıkta kurutarak ve kapıyı her zaman biraz açık bırakarak da bu işi yapabilirsiniz. Bu, nemin oluşması nedeniyle durgunluğu önleyecektir.

Kurutmanın eşit görünmesi için otları zaman zaman çevirmeyi unutmayın.

Otlarınız kuruduktan sonra hava geçirmez cam kaplara koyup ağzı kapalı tutup dolaba yerleştirebilirsiniz.

Çalışmalarınızda iyi şanslar.