Sadece 3 defne yaprağıyla tüm eviniz güzel koksun
Zaten antik Roma’da bu yapraklar zafer ve bilgeliğin sembolü olarak kabul edildi. Aslında, daha sonra hem kazananlar hem de şairler ve hatta büyük düşünürler tarafından gururla giyilen taçlar yaratmak için kullanıldılar.
Ancak günümüzde, defne yaprağı esas olarak sindirim, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri için kullanılmaktadır.
Bu sayfada, tüm bu nedenlerden dolayı,defneyi yakarak yukarıda belirtilen tüm özellikleri evinizin her yerine yayabileceğinizi keşfedeceksiniz. Açıkçası, kısa süre içinde keşfetmek üzere olduğunuz uygulamaya dikkat etmelisiniz. Ancak, herhangi bir endişeniz yok: nasıl yapılacağını öğrendikten sonra, bu gerçekten çocuk oyuncağı!
Defne yaprağı: Tüm evi parfümlemek için 3 yaprak kullanın!
Her şeyden önce, 3’ten fazla defne yaprağı yakmamanız gerektiği konusunda net olmalısınız ve bunu yapmak için mutlaka pişmiş toprak bir kap ve kuru yapraklar kullanmalısınız.
Ama sırayla gidelim.
Süreç gerçekten basit. Bir çakmak kullanarak 3 kurutulmuş defne yaprağını yakmanız yeterlidir. Daha sonra, bir kez yandıktan sonra, bu yaprakların tüm kokusunu evin etrafına yayabilmeniz için onları topraktan yapılmış bir kapta yakmanız gerekir.
Bu hızlı ve kolay yöntem, evinizi doğal olarak koklamak için harika bir çare olacaktır, ancak yaprakların iyi kuruduğundan emin olun.
Defnenin kullanımları ve özellikleri hakkında bilgi edinin
Defne yaprağı, yukarıda bahsedildiği gibi, vücudunuza birçok fayda sağlayabilecek birçok özellik içerir.
- 1. Karın ağrısı
Aslında, defne yaprağı ile yapılan bir bitki çayı, mide ağrısını ve hazımsızlığı gidermek için pratik olarak büyükannenin klasik ilaçlarından biridir. Bu ev yapımı bitki çayını içerek, sindirim sistemi anında rahatlama bulacaktır.
Prosedür:
2-3 defne yaprağını 250 ml suda 10-15 dakika kaynatın. Sıvıyı süzün, sindirime yardımcı olmak ve mide ağrısını azaltmak için ana yemeklerden sonra bir bardak alın.
- 2. Stres ve kaygı
Yukarıda bahsedildiği gibi, defne yaprakları da mükemmel sakinleştirici yetenekleriyle bilinir. Aslında, zihni sakinleştirebilen ve kandaki kortizol seviyelerini azaltabilen uçucu bir yağ oluşturmak için kullanılan bu yapraklarda linalool bulunur.