Saksıdaki biberiyeniz bu yöntemle 10 yıldan fazla yaşayacak !

Ayrıca farmakoloji, homeopati ve diğer birçok doğal tedavide kullanılır.

Bunlar çoğu insanın bildiği şeylerdir, ancakbiberiye bitkisinin büyümesinin ve uzun ömürlülüğünün korunmasına bağlı olduğu açık olmalıdır.

Aslında bu sayfada, bahçıvanların veya yeşil başparmak uzmanlarının 10 yıla kadar saksıda biberiye yetiştirmeyi nasıl başardıklarını ve her zaman lezzetinin tadını çıkardıklarını öğrenebilirsiniz.

Bunu yapmak için, herkesin ulaşabileceği çeşitli adımları izlemeniz yeterlidir. Biraz sabır ve sevgi ile bahçecilik dünyasına ilk adımlarını atanlar bile bunu yapabilir.

Saksıda biberiye: uzun ömürlü bir bitkiye sahip olmanın adımları

Açıkçası, biberiyenin saksıda uzun yıllar yaşamasına izin vermenin ana sırrıdoğal olarak yaşadığı ortama çok benzer bir ortamda yaşamasını sağlamaktır. Ek olarak, fideyi saksıdan saksıya düzenli olarak ve uygun özenle nakletmek gerekir. Bu, kök sistemini çok daha sağlam hale getirecektir.

Eşit derecede önemli olan bir diğer şey de biberiye yetiştirmek için doğru saksıyı seçmektir. Geniş ve iyi drene edilmiş bir tencere kullanılmalıdır. Köklere daha fazla yer açmak için saksının çapı zaman zaman daha büyük olmalıdır. Drenaj delikleri ise kök sisteminin çürümesine neden olabilecek su durgunluğunu önlemek için kullanılır.

Söz konusu bitkinin köklerinin aşırı kalabalıklaşmasını önlemek için 2 veya 3 yılda bir köklendirilmesi gerekir. Bu şekilde aromatik bitkinin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak mümkün olur. Ayrıca bu işlemi yapmak için en iyi zaman ilkbahar aylarıdır çünkü bu dönemde bitki büyüme döngüsünü harekete geçirir.

Biberiye: Bitkiyi saksıya yerleştirdikten sonra ne yapmalısınız?

Her şeyden önce, onu beslemek için toprağa yerleştirilebilecek doğal gübrelere dikkat etmeniz gerekir. Kullanılacak en iyisi kesinlikle komposttur ve bazen turba veya perlit eklemek, toprağı düzgün bir şekilde nemli tutmak için drenajı kolaylaştırmak için yararlı olabilir.

Bitkiyi gübrelemek için en ideal zaman kesinlikle çiçeklenme dönemidir. Zengin bir bitkiye sahip olmak istiyorsanız, Nisan’dan Eylül’e kadar ayda bir kez sıvı gübre kullanmalısınız.

Unutulmamalıdır ki, biberiyenin maruz kalabileceği koşulların çoğunu çok iyi tolere etmesine rağmen, gelişmesi için nemli toprağa yerleştirilmesine gerek yoktur. Bununla birlikte, çok ıslak toprak ona onarılamaz bir şekilde zarar verir, bu nedenle topraktaki nem seviyelerini kontrol etmeli ve bitkiyi yalnızca toprağın ilk 2 veya 3 santimetresi kuru göründüğünde sulamalısınız.

Yılın en soğuk mevsiminde ise kökleri soğuktan korumak için fidanın bulunduğu saksıyı korunaklı bir yere veya iç mekana yerleştirmek gerekir.

Bitkinin tercih ettiği toprak kireçtaşıdır. Bu toprakta fide daha uzun yaşayacaktır. Bu nedenle killi topraklar gibi yetersiz drene edilmiş topraklardan kaçınmak gerekir.

Bu küçük dikkatlerle bitki çok uzun süre sağlıklı yaşayabilecektir.